Ankertje voor Harrie van Loon

Gepubliceerd door admin op

Ankertje voor Harrie van Loon

Dinsdag 25 februari, tijdens carnaval, heeft Harrie het ‘Ankertje van Verdienste’ gekregen van de Dorpsraad voor het vele vrijwilligerswerk dat Harrie al jaren voor de Nulandse gemeenschap doet.
Na de uitreiking werd Harrie verleidt tot het zingen van een liedje, terwijl hij zelf vindt dat ie niet goed kan zingen.
Harrie kan nou eenmaal niet goed nee zeggen, dat is te zien aan de vele bestuursfuncties en het vele vrijwilligerswerk dat hij doet of gedaan heeft.

Harrie is 75 jaar geleden geboren in Middelrode en woont al bijna 50 jaar in Nuland.

Hij is voorzitter van de Stichting Promotie Nuland, die organiseren jaarlijks het ‘Rondje  Nuland’ in de maand juni. (Dit jaar helaas niet mogelijk vanwege de Corona-crisis).
Gelukkig heeft de organisatie ook een paar jonge mensen in het bestuur, PR is belangrijk daarom ook het grote bord bij de ingang van Nuland.
Begin januari beginnen de voorbereidingen. Veel verenigingen zijn actief en ook de sponsering is belangrijk. Het verdelen van de plaatsen voor de marktkramen is soms lastig.
Het doet Harrie altijd goed als op die dag alles goed verloopt.

Organisatie Kerstmarkt is inmiddels ook onder de Stichting Promotie Nuland en daarom is  Harrie hierbij betrokken. Afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd, helaas met heel slecht weer.

Carnaval daar kan Harrie ook nog steeds van genieten, en daarom veelvuldig met CO bezig.
In 1991 bij de Raad van Elf gekomen en in 1994 Prins Carnaval geweest, daarna ook nog adjudant. Harrie: raadt iedereen aan om een keer in zijn leven Prins Carnaval te zijn.
Voorzitter was hij van 1997 tot 2005.
In het begin van zijn voorzitterschap waren de financiële mogelijkheden beperkt, waardoor er veel werk verricht moest worden. De vereniging is erg blij met de nishut, voor het bouwen van de wagens.
Het organiseren van de bejaardenbal in de Meent en carnaval in het Martinushuis onder auspiciën van CO doet hij samen met de club van ‘oud’ prinsen.

Ook de Nulandse  wandelvereniging NWV heeft hij mede opgericht en ook nog 4 keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.

De evenementen borden van Nuland: het plaatsen en verwijderen van de borden bij de 4 ingangen van Nuland is een klus  Harrie erbij genomen heeft.

Misschien zien we hem ook nog ooit terug in de rol van de goed heilig man.

Vroeger heeft Harrie ook aan motorcrossen ( zijspan ) gedaan. Nu nog voorzitter van de motorclub in Nistelrode deze is gevestigd in Berghem, en samen gaan van 5 verenigingen, van elke vereniging zitten er 2 personen in het bestuur.
Motorsport is een grote passie van Harrie.

Bij alles wat je doet is het heel belangrijk, voor Harrie, dat er een klik is met de mensen die in het bestuur zitten. Natuurlijk is het heel fijn dat Jeanne helemaal achter hem staat.

Harrie kijkt met veel plezier terug op alles wat hij gedaan heeft en hoopt nog een aantal jaren in goede gezondheid actief te zijn.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *