Nieuwe plastic perscontainer

Gepubliceerd door admin op

In het najaar van 2020 heeft de Afvalstoffendienst een perscontainer voor het plastic verpakkingsmateriaal aan het Prins Bernhardplein geplaatst. Een perscontainer drukt het afval direct, nadat u het weggegooid hebt, dicht op elkaar. Hierdoor ontstaat er meer capaciteit om het plastic afval kwijt te kunnen. De inworp van de container is vanuit veiligheidsoverwegingen smaller gemaakt. De container is immers vrij te openen.

De afgelopen periode zagen we dat er steeds meer zakken met plastic afval naast de container stonden. En dat is jammer. Het geeft een rommelig straatbeeld, zorgt voor zwerfafval en overlast voor omwonenden.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf ook een handje meehelpen om te zorgen dat de straat schoon blijft.

Gebruikt u de zakken die gratis uitgedeeld worden in de supermarkt? Dan raden wij aan om deze niet volledig te vullen, zodat het in de inworp van de perscontainer past. U kunt uiteraard ook zelf kleinere zakken aanschaffen.

Is de container vol of hapert de klep? Meldt dit dan via de Afvalstoffendienst app of via de klantenservice telefoon: 073 – 6156500.

Neem uw afval weer mee terug naar huis. We halen in Nuland het plastic ook nog huis-aan-huis op. Kijk op de afvalkalender voor de dagen dat we in uw straat komen.

Zo werken we samen aan een schone wijk!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *