25 euro korting op een regenton in de maand mei!

Gepubliceerd door admin op

25 euro korting op een regenton in de maand mei!

Zo vlak voor de zomer nog even in de tuin aan de slag?
Misschien is het dan ook gelijk een goed moment om een regenton te plaatsen. Met een regenton kun je eenvoudig schoon regenwater opvangen. Dit water kun je mooi gebruiken om de tuin in de droge zomermaanden water te geven. Zo kun jij in de zomer genieten van een groene tuin, help je onze gemeente regenwaterbestendig te maken en bespaar je ook nog eens kostbaar drinkwater.

Ga naar jouw dichtstbijzijnde tuincentrum en ontvang van 1 tot en met 31 mei direct € 25,- korting op een regenton. Meer weten? Kijk op www.denbosch.nl/kortingopeenregenton

Groen is goed voor het klimaat in jouw tuin

Heb je al een regenton? Goed zo, daar zijn wij heel blij mee. Er zijn veel verschillende manieren waarop jij eenvoudig een bijdrage kunt leveren aan het regenwaterbestendig maken van onze gemeente.

Wat dacht je van:

1) Meer groen, minder tegels
Liggen er tegels in jouw tuin? Dit is hét moment om ze eruit te halen: gemeente ’s-Hertogenbosch doet mee aan het NK Tegelwippen 2021. Samen nemen we het op tegen inwoners van de gemeente Oss. Doe mee, haal er een tegel uit en plaats er groen voor terug. Meer groen in de tuin zorgt voor een koelere tuin tijdens hete dagen. Ook kan het regenwater in een groene tuin beter weglopen en zijn veel beestjes blij met al dat groen. Win, win win!

Voor meer informatie en het registreren van je gewipte tegel kijk je op: nk-tegelwippen.nl/meedoen

2) Kies voor een heg in plaats van een schutting
Plaats liever een heg of struik als erfafscheiding dan een houten schutting. Hagen en struiken (groen) helpen je tuin koel te houden en zijn goed voor het opvangen van grote hoeveelheden regenwater. Daarnaast biedt een heg of struik een schuilplaats en voedsel aan veel soorten vogels en insecten.

3) Terras of pad aanleggen? Zorg dat het water makkelijk weg kan
In je tuin een pad of terras aanleggen? Kies dan voor ruime voegen tussen de tegels of klinkers waardoor het water, na een regenbui, makkelijk de grond in kan zakken. Of denk eens aan bestrating waar het water makkelijk doorheen kan zakken, bijvoorbeeld grind, steenslag of gravel.

Nog meer tips voor een groene klimaatvriendelijke tuin? Kijk op denbosch.nl/nl/duurzaam/watervriendelijke-tuin

Categorieën: Nieuws