Ankertje voor Jos van Sleeuwen

Gepubliceerd door admin op

Jos komt fluitend binnen, een goed teken.

Jos is geboren en getogen in Nuland, getrouwd met Juul en samen hebben ze 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Als 6-jarige is hij lid geweest van het Gilde vanaf 10-jarige leeftijd gaan voetballen. Later ook nog leider geworden van de jeugd van Nulandia en ook bestuurslid en waarnemend voorzitter. Hij is nog steeds lid van Nulandia en volgt wekelijks de verrichtingen van het 1e elftal zowel thuis als uit.

Toen Jos 14 jaar oud was ging hij werken in de bouw en toen werd hij ook lid van de KWJ (Katholieke Werkende Jongeren) later AVN(Activiteiten Vereniging Nuland). Jos is hier meer dan 10 jaar lid geweest en is in de loop der jaren voorzitter geworden. Het organiseren van diverse activiteiten was zijn lust en zijn leven, vooral de ‘Sterkste man van Nuland’, kruiwagenrace, gewicht trekken en eieren gooien. Hij deed dit samen met onder andere Toon Voets die ons veel te vroeg ontvallen is. Jos vindt nog steeds het organiseren van de ‘Sterkte man van Nuland’ een van de hoogtepunten van alle activiteiten die hij in de loop der jaren mee organiseerde.

Jos was in 1979 ook nog een jaar melkboer in Nuland, de mensen die hij nog niet kenden leerde hij toen kennen. Daarna ging Jos weer terug naar de Bouw. Jos is tot op heden nog steeds werkzaam in de bouw maar nu als zelfstandig vastgoedinspecteur.

Vanaf de oprichting van de jongerensoos Ons Honk 1984 is hij hierbij betrokken. Hoogtepunt hier was dat er van 1988 toto 1990 meer dan 150 jongeren kwamen, jongeren die al naar de Dorsvlegel mochten kwamen op zaterdag ook nog naar Ons Honk. Voor deze groep is later ook nog een reünie gehouden. Jos is ook hier voorzitter geweest maar nu penningmeester.

Na betrokken te zijn geweest bij de bouw van de nieuwe Hazenkamp doet hij al  jaren het technisch beheer van de Hazenkamp voor Stichting Jeugdbelangen.

Door de jaren heen is hij voor veel verenigingen op tal van activiteiten actief geweest voor bijvoorbeeld Be Quick, waar hij nog jaarlijks toernooileiding is voor het jeugd toernooi, de toneelgroep van de KPJ en tal van activiteiten.

Politiek heeft hem ook altijd geïnteresseerd. Begon hij in 1982 bij Lijst van Santvoort, daarna Nulandse Belangen en Partij Maasdonk. Jos is jarenlang raadslid geweest en ook een aantal jaren wethouder. Zijn politieke ambities lagen vooral bij: Ruimtelijke Ordening en Vrijwilligers.

Op dit moment is Jos actief bij Leefbaar Nuland, een groep die zich vooral inzet voor de gevolgen voor Nuland door de komst van industrieterrein Heesch West. Wellicht zien we hem nog eens terug in de Bossche gemeenteraad.

Jos is ook 12 jaar bestuurslid geweest van de Meent en samen met Ad v.d. Bosch en Adriaan de Wit nauw betrokken geweest bij de laatste grote verbouwing. Vanuit de Meent is hij ook in stichting Muziekkiosk gekomen waarin hij nog steeds actief is.

Al met al een hele waslijst aan activiteiten, functies waar Jos zich geheel belangeloos voor heeft ingezet en nog inzet. Het ‘Ankertje van Verdienste’ was dus zeker op zijn plaats, wij hopen dat dit een stimulans is om door te gaan met het mooie vrijwilligerswerk.

Jos, nogmaals proficiat namens de Dorpsraad.

Categorieën: Nieuws