Informele activiteiten Nuland en Vinkel

Gepubliceerd door admin op

Download onderaan dit bericht de PDF met het activiteitenoverzicht.


Beste lezer,
Met enige trots presenteren wij hierbij een overzicht van activiteiten die er zijn binnen Nuland en Vinkel, waar iedereen laagdrempelig aan deel kan nemen. Soms is aanmelding nodig en/of wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor deelname, dit staat vermeld bij de activiteit. Het zijn allemaal activiteiten waarvoor je geen lid hoeft te zijn.
Hoe is het idee ontstaan? Binnen de huisartspraktijken in Nuland en Vinkel waar ik werkzaam ben, kom ik regelmatig in contact met mensen die zich alleen voelen. Vanuit het feit dat ze weinig contacten hebben, maar soms ook omdat de financiën het niet toelaten om deel te nemen aan activiteiten. Als je elke munt om moet draaien voordat je het uitgeeft, kun je jezelf geen lidmaatschappen veroorloven. Het is algemeen bekend dat er een KBO is die ouderen kan ondersteunen, maar welke andere (kleine) initiatieven hebben dorpsbewoners binnen Nuland en Vinkel opgezet en zijn dorpsbewoners daarvan op de hoogte? Via Sonja Boerman (werkzaam bij Farent bekend van het infopunt in de Meent en Dorpspraktijk Vinkel), vrijwilligers, St Jozefoord, dorpsraad Nuland en KBO Vinkel, hebben we initiatieven verzamelt, met als motto; “als je weet wat er is, kom je er eerder aan toe eens binnen te lopen”. Om te doen wat je leuk vindt, om er even uit te zijn en om even een praatje te maken.
De lijst is waarschijnlijk niet compleet en daarom een eerste aanzet. Dus wanneer je aanvullingen hebt of iets nieuws op wil gaan zetten, willen we vragen het te laten weten aan de dorpsraden, zodat zij het schema aan kunnen passen. Het activiteiten schema is ook terug te zien op de website van de dorpsraden en op de wachtkamerschermen van de huisartsen.


www.dorpsraadvinkel.nl – dorpsraadvinkel@gmail.com
www.dorpsraadnuland.nl – secretariaat@dorpsraadnuland.nl


We hopen dat we hiermee het gemakkelijker maken voor dorpsgenoten om eens aan te sluiten bij een van de activiteiten.


Mario Schultz-Eltink Praktijkondersteuner GGZ Huisartspraktijk Nuland, Vinkel (en Heeswijk Dinther).

Categorieën: Nieuws