Interview met Jelle van der Doelen

Gepubliceerd door admin op

Jelle van der Doelen

Jelle is 27 jaar oud en heeft altijd in Nuland gewoond. De meeste Nulanders kennen hem van het vrijwilligerswerk dat hij al vele jaren doet. Daarom vond de Dorpsraad het een goed idee om hem op zaterdag 24 juni, tijdens de zeskamp, het Ankertje van Verdienste uit te reiken. Jelle was volkomen verrast.

Jelle wilde van jongs af aan al timmerman worden en dat is ook gelukt. Hij heeft samen met zijn vader een bedrijf in Nuland genaamd De Kastaan.

Een blauwe maandag heeft hij gevoetbald, maar dat was toch niet zijn ding. Daarna is Jelle jeugdlid geworden bij Jong Nederland Nuland. Tijdens zijn middelbare schoolperiode is hij een paar lid jaar geweest van de scouting in Geffen, totdat hij door zijn neef gevraagd werd om in het hoofdbestuur te komen bij KPJ Jong Nederland Nuland, wat ontstaan door de fusie tussen Jong Nederland en de KPJ. Na een paar jaar algemeen bestuurslid is hij momenteel alweer een tijdje penningmeester.

De talenten van Jelle liggen vooral bij het organiseren van activiteiten voor de leden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: carnavalsbal, sportavond en de maandelijkse activiteiten voor de schoolverlaters.

Dit laatste is mede op zijn initiatief door de KPJ – Jong Nederland opgezet. Deze activiteit is speciaal voor de schoolverlaters, groep 8 t/m 16 jaar. Het is een tweemaandelijkse activiteit met de oud klasgenootjes van groep 8 zoals karten, lasergamen en natuurlijk een jaarlijks kamp. Op dit moment al de zesde lichting kinderen die hieraan deelneemt.

Het organiseren van het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi is waar hij momenteel ook veel plezier aan beleeft, net zoals in de commissie 55 jaar Waoterrijk en de BAG commissie.

Jelle heeft het vrijwilligerswerk van thuis uit meegekregen. Als kleine jongen hielp hij zijn vader al mee met het opbouwen van het jeugdkamp dat elk jaar door stichting jeugdbelangen op het terrein van Sint Jozefoord wordt georganiseerd.

De Dorpsraad hoopt dat verenigingen en stichtingen nog lang plezier hebben van de hulp van Jelle. Zonder vrijwilligers kan geen vereniging of organisatie zich staande houden.

Jelle nogmaals proficiat.

Categorieën: Nieuws