Kunsttegels in Nuland

Gepubliceerd door admin op

Na het kunstwerk Dinzulan en de kunstroute door Nuland vond de werkgroep “kunst in Nuland” het tijd voor een volgende project.
Bij de groep ( Esther Meijer, Nico van Nuland, Frans van Nistelrooij, Henk van Helvoirt en Giel van den Akker ) kwam het idee op tafel om de leefbaarheid in Nuland te verbeteren met een aantal kunsttegels op het Prins Bernardplein.

Er werd geld gevonden binnen het wijk- en dorpenbudget van de gemeente ’s-Hertogenbosch en het werd vorm gegeven middels een mooie samenwerking met basisschool de Hoogakker.
Alle kinderen werden aangespoord om kunstenaar te worden en  hebben ( formaat 30 x 30 ) een tekening gemaakt. Een jury heeft uit iedere klas twee winnaars gekozen waardoor 32 kunstwerken ontstonden.

Via een speciaal productieproces zijn daar duurzame tegels van gemaakt die wellicht tot in lengte van dagen blijven liggen. De gemeente heeft ook voor het leggen van de tegels en het namenbord een super rol vervult.

Op vrijdag de 23ste  september om 13 uur werd het namenbord met de namen van de 32 Nulandse kunstenaars onthuld. Ook bij die onthulling waren weer alle kinderen van de school aanwezig.
De onthulling werd opgevrolijkt met een toepasselijk dansje.
De werkgroep ziet terug op een geslaagd proces met een mooi resultaat.  

Categorieën: Nieuws