Vragenlijst Omgevingsvisie

Gepubliceerd door admin op

Hoi beste mensen,

We doen een dringend beroep op uw deelname.

Vul alstublieft de vragenlijst in die via onderstaande link te openen is.

https://onlinevragenlijst.typeform.com/to/jHL5gxPf

U zult begrijpen dat u ook anderen kunt motiveren / stimuleren om mee te doen, stuur daarom deze mail gerust door.

Zie hieronder nog enige toelichting op de omgevingsvisie die met onze antwoorden geladen wordt.

Bestuur dorpsraad Nuland.

Francien, Annie, Adri, Dylan, Epko, en Giel.

Uitleg omgevingsvisie:
Hoe zien onze stad, wijken en dorpen er in de toekomst uit? Dit beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie maken we samen met de stad. Met 155.000 inwoners maken we samen gebruik van de beschikbare ruimte.
Dit vraagt om keuzes voor de toekomst. Help ons met het maken van die keuzes. En laat ons weten: wat vind jij aantrekkelijk in je wijk?
Is dat bijvoorbeeld veel groen, wonen in een veilige wijk, voorzieningen op loopafstand, goede voet- en fietspaden of dat je je auto goed kunt parkeren in de buurt van je woning?

Wethouder Roy Geers: “De omgevingsvisie geeft richting hoe de gemeente zich kan ontwikkelen tussen nu en 2030. Het gaat dan niet alleen om de groei in woningen (waar bouw je voor wie),
maar ook thema ‘s zoals wonen en leven, verkeer en mobiliteit, veiligheid en gezondheid, economie, energie en klimaatadaptatie krijgen een plek in de omgevingsvisie.
We maken de omgevingsvisie samen met de stad. Daarom willen we eerst van inwoners weten hoe zij die toekomst zien.
Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Dit is het moment om concreet met informatie en belangen te komen. De input nemen we vervolgens mee in het hele traject van de omgevingsvisie.”

Doe mee en vul de vragenlijst in!

Voor de zomervakantie zijn we met de vragenlijst gestart in de wijken Engelen, West en Noord. We hebben bijna 3000 reacties ontvangen. De eerste resultaten delen we binnenkort via de website. Vandaag starten we met de 3de fase: de wijken Rosmalen Noord, Rosmalen Zuid, Nuland en Vinkel zijn aan de beurt. Inwoners die in deze wijk wonen, hebben 4 weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Door deel te nemen aan de vragenlijst kun jíj op een laagdrempelige manier meedenken over de toekomst van je eigen wijk.

Meer informatie over de omgevingsvisie
Meer informatie over de omgevingsvisie vind je op de webpagina.

Categorieën: Nieuws