Wijkhelden tegen zwerfafval

Gepubliceerd door admin op

Wijkhelden tegen zwerfafval

Bron: https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwsbericht/archive/2020/09/article/detail/News/wijkhelden-tegen-zwerfafval/

Zwerfafval is een probleem in de openbare ruimte. Het is slecht voor het milieu en maakt de buurt onaantrekkelijk. Daar willen we vanaf! We ruimen dagelijks zwerfafval, maar kunnen het als gemeente niet alleen. Daarom gaan we aan de slag met de Wijkhelden.

Wijkhelden zijn bewoners (jong en oud) die samen hun wijk schoon houden. Volwassenen doen het vrijwillig en kinderen verdienen er een zakcentje mee. Elke Wijkheld ontvangt van ons een veiligheidshesje, afvalknijper en afvalzakken.

Wethouder Mike van der Geld (Duurzaamheid) “Een duurzame toekomst realiseren we samen. Heel mooi dat inwoners zich zo inzetten voor hun wijk en een schoon ’s-Hertogenbosch. En wat goed dat ook kinderen in actie komen tegen zwerfafval. Zij zijn de volwassenen van de toekomst. Wat zij nu leren nemen zij mee voor later”.

Als Wijkheld lever je eenvoudig een zichtbare bijdrage aan jouw buurt. Het ruimen van zwerfafval is eenvoudig te combineren met andere activiteiten zoals het uitlaten van de hond, het maken van een wandeling of een rondje hardlopen. 

De Wijkhelden

De Wijkhelden zijn eind jaren negentig in Nijmegen ontstaan. Intussen is het concept verder doorontwikkeld en uitgerold in de regio Nijmegen, hier zijn inmiddels 3500 Wijkhelden actief. Een mooi voorbeeld voor onze gemeente.

Aan de slag?

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de pagina Wijkhelden.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *